Nieuwsberichten
01-07-2018 puppies geboren
Hoera het is feest want de ooievaar is geweest. Er zijn 6 puppies geboren op 29 juni van Emma en Jones. Moeder en de pups doen het erg goed.
05-02-2017 hondenshow Eindhoven
Dit weekend met Emma naar haar eerste hondenshow geweest. De keurmeester vindt Emma een mooie hond en zij heeft een mooi keurverslag gekregen.
16-08-2016 Emma half jaar
Vandaag is Emma 6 maanden. Emma is een mooie Drent aan het worden maar vooral erg leuk en lief en aardig en gezellig.
20-04-2016 uitbreiding roedel
Mijn hondenroedeltje is uitgebreid en bestaat, na 1 jaar van 2 honden, nu weer uit 3 honden. Er is een lief, klein Drentenpupje bijgekomen. Zij heet Emma.
29-03-2015 wandeling / reunie
Vandaag stond er weer een reunie met wandeling gepland. Alle Zilverbaai puppies/honden en alle vaderhonden zijn uitgenodigd. Het werd deze keer een wandeling in de regen. Maar wel weer reuze gezellig.
23-03-2015 In memoriam Sitah 11-5-2000 22-3-2015
Onze eerste Drent, onze lieve Sitah Mijn eerste jachttrainingen. Mijn eerste agility trainingen. Mijn eerste show bezocht. Mijn eerste nestje gefokt. Bij de jachttraining gaat alles goed. Totdat Sitah het water in moet. Maar gaat het vrouwtje te water. Dan volgt Sitah enkele seconden later. Met 13 jaar een tia gekregen. Wij vreesden voor haar leven. Gelukkig knapte ze zienderogen op. En werd weer helemaal top. Liep wat mank met haar poot. Ging wel mee naar het bos en genoot. Speelde nog steeds met onze jonge hond. Liep ook met haar piepbal nog rond. De laatste tijd pijnstillers tegen de pijn. De artrose voelde niet zo fijn. Actief tot de laatste dag. Ik denk aan je terug met een lach. Sitah ging steeds slechter lopen. Tijd om de dierenarts te laten komen. Onze lieve Sitah is er niet meer. En die lege plek doet erg zeer.
29-08-2014 stil in huis
Mijn 2 lieve kleine rakkertjes zijn naar hun nieuwe baasje vertrokken. Ik wens ze daar veel plezier maar ik mis ze wel.
03-08-2014 puppies 1 maand
De puppies zijn nu 1 maand. Vandaag voor de eerste keer naar buiten en gras onder de pootjes gevoeld. Zie fotoos.
06-07-2014 puppies geboren
Hoera. 2 mooie gezonde reutjes geboren.
08-06-2014 Onze Loreen is drachtig
Rond 5 juli zullen haar puppies geboren worden.
11-05-2014 Sitah 14 jaar
Vandaag is onze lieve Sitah jarig. Zij is nu 14 jaar. Nog steeds goed gezond. Ze loopt een beetje mank met haar voorpoot maar ze gaat nog steeds graag mee naar het bos. Van los lopen en hier en daar een beetje snuffelen geniet ze nog volop.
11-11-2013 reunie / wandeling 2013
Gisteren heb ik er weer van genoten. Ook de deelnemers waren weer erg enthousiast. Ook dit jaar waren de weersgoden ons weer goed gezind en hebben we het droog gehouden met zelfs een mooi zonnetje erbij. Bekijk de foto's maar eens.
27-09-2013 reunie
Er staat weer een reunie datum vast. Alle "Zilverbaai" honden en vaderhonden van een "Zilverbaai" hond zijn van harte uitgenodigd. Deze keer gaan we niet naar de Galderse Meren maar naar een ander stukje mooie natuur in de omgeving.
21-05-2013 Sitah 13 jaar
Sitah is op 11 mei 13 jaar geworden. Rond de ogen en de neus is ze is aardig grijs geworden. Ze loopt nog steeds goed mee met de boswandelingen. Na haar slaapje staat ze wat stijf en stram op maar verder is ze nog goed gezond. Hopelijk hebben we nog lang plezier van haar.
05-11-2012 reunie
Gisteren is de reunie geweest. Al waren de weersverwachtingen niet erg hoopvol, de weergoden waren ons goed gezind. Na de wandeling nog een drankje en een hapje op het strand en toen dat klaar was begon het te regenen. Voor enkele was het tijd om naar huis te gaan en met andere gingen we nog gezamenlijk lunchen. Ik heb er weer van genoten en hoop volgend jaar iedereen weer terug te zien.
03-10-2012 Reunie Galderwandeling 2012
De datum staat weer vast. Zondag 4 november is het weer zo ver. Ik hoop op mooi weer maar vooral op een grote opkomst.
03-08-2012 Herplaatst
Na precies 3 maanden bij mij geweest te zijn is de reu gisteren opgehaald door zijn nieuwe eigenaars. Ik zal hem missen maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen bij zijn nieuwe eigenaars.
11-05-2012 Sitah 12 jaar
Onze lieve Sitah, onze eerste Drent is vandaag 12 jaar geworden. Zo trouw als een hond is zeker op haar van toepassing. Zij verkeert nog steeds in een goede gezondheid en hopelijk blijft dat nog heeeeel lang zo.
11-05-2012 adres gezocht
Vorige week is er een pup van Loreen teruggekomen. Hij is een lieve reu met een zacht karakter. Nu 21 maanden oud. Voor informatie en serieuze belangsteliing kunt u contact met mij opnemen.
22-03-2012 Loreen is jarig
Onze nieuwsgierige Loreen die onbesuisd en onbevreesd door het leven gaat, die altijd haast heeft en geen geduld heeft, die bazin gericht is, soms zeer ondeugend kan zijn, soms erg onstuimig is, die snel is bij de behendigheid, die gedreven is bij de jacht training, die goede show resultaten heeft, die mooi A-heupen heeft, die heerlijk kan knuffelen, dat is onze Loreen en zij wordt vandaag 4 jaar.
18-02-2012 afscheid Katie 2-2-2012
Eind november 2011 loopt Katie een beetje mank met haar voorpoot. Na 2 dagen ontdekte ik een bult op haar poot. De dierenarts heeft een stukje weefsel verwijderd. Van de oncoloog komt er goed en slecht nieuws. Slecht nieuws: het gaat om kanker. Goed nieuws: Het is een soort met weinig kans op uitzaaiingen. Na nog wat meer onderzoek komt het verlossende woord: er worden geen uitzaaiingen gevonden. We besloten haar poot te amputeren. Katie herstelde snel van deze zware operatie. Na 6 weken kon ze al een half uur aan de lijn lopen en ging ze alweer mee naar het bos. Toen ineens 2 bulten in haar achterpoot. Meteen naar de dierenarts. Deze deelde mijn zorg, waar ik al voor vreesde bevestigde hij: Het ziet er niet goed uit. Toch maar weer een biopsie laten doen. De uitslag was duidelijk. We kunnen nu alleen nog maar van haar genieten, fijn verwennen en lekker knuffelen. Totdat ze pijn krijgt. Dan moeten we de altijd zo verschrikkelijk moeilijke beslissing nemen. We nemen haar nog een aantal keren mee naar het bos. Ze geniet ervan maar het kost haar steeds meer energie. Op een gegeven moment besluit ze zelf om niet meer te eten. Toen zijn we haar gaan verwennen met lekkere dingen. Maar we zagen haar afvallen en achteruit gaan. Op een dag kan ze niet meer uit haar mand komen. Het is tijd om de dierenarts te bellen want we kunnen haar niet meer langer bij ons houden. We hebben afscheid moeten nemen van onze allerliefste Katie. Helaas hebben we, na haar poot amputatie, niet meer zo lang van haar mogen genieten. Ze was nog te jong, 9,5 jaar, maar ze heeft een goed en actief hondenleven gehad. Gehoorzaamheid cursus tm GG2, 4 seizoenen jachttraining en 8 jaar behendigheid gedaan. Ze heeft 2 nesten (15 pups) gehad. En dan de vele, vele boswandelingen. In Nederland maar ook in de Ardennen en in Duitsland. We zullen haar enorm missen.
20-11-2011 uitbreiding roedel
Het is al enige tijd geleden maar er is een pup van Loreen bij mij teruggekomen. We hebben nu besloten dat ze bij ons blijft. De roedel bestaat nu dus uit 4 lieve Drentjes.
14-11-2011 foto hondenfamilie reunie
Ondanks dat het beloofde zonnetje het liet afweten was het weer een gezellig Drentenboeltje. In het fotoboek kunt u de foto's bekijken onder Galderwandel 13-11-2011.
27-09-2011 RE?NIE 13 november 2011
Uitnodiging voor alle "zilverbaai" puppies en alle vaders van een "zilverbaai" puppie. Op zondag 13 november gaan we weer een wandeling maken bij de Galderse Meren.
19-01-2011 Frodo herplaatst
Na en proefperiode van enkele weken is besloten dat Frodo bij zijn nieuwe eigenaren mag blijven. Zij zijn erg blij met hem en hopelijk kan hij daar de rest van zijn leven blijven. Zo'n lieve hond verdient dat gewoon.
26-11-2010 nieuw adres gezocht
In maart is er een reu (pup van Katie) bij mij teruggekomen. Voor hem had ik in april een goed adres gevonden. Voor deze hond heel veel pech want helaas moet de hond nu weer overgeplaatst worden. Volgende maand wordt hij 5 jaar. Het is een mooie en lieve hond. Hij woont nog steeds bij zijn eigenaren maar zij zoeken een goed adres voor hem. Voor inlichtingen en serieuze belangstelling neemt u dan aub contact op met mij.
13-10-2010 stil in huis
Alle puppies wonen bij hun nieuwe eigenaar. Het is stil in huis. Gelukkig krijg ik wel regelmatig mailtjes dat het goed gaat met hun puppie en dat ze er erg blij mee zijn. Daar gaat het natuurlijk om maar ik mis ze wel die zes lieve kleine schavuitjes. Loreen was een zeer goede moeder. Tot de laatste dag en pup toe. Ze voedde ze goed op, corrigeerde ze als het nodig was en tot de laatste dag mochten ze af en toe nog kort drinken. Het is dan ook voor ons mensen niet te begrijpen dat Loreen ze niet mist. Maar in de dierenwereld toch normaal: uit het oog, uit het hart.
04-10-2010 rustiger in huis
Het wordt helaas al rustiger in huis. De leuke puppie periode is alweer bijna voorbij. Afgelopen weekend zijn er al 4 door de nieuwe baasjes opgehaald. Nog een paar dagen 2 puppies en dan zal het weer stil zijn....te stil. Ik zal ze missen.
22-09-2010 puppies 6 weken
Vandaag precies 6 weken oud. Vanmorgen is de dierenarts geweest om ze te enten en hij heeft ze allemaal gezond verklaard. Hij vond het een mooi homogeen nest. Het is mooi nazomer weer dus ze ravotten nu regelmatig in de tuin. Ze wegen nu ongeveer 3500 gram.
01-09-2010 3 weken
Het wordt steeds leuker. De puppies gaan samen spelen. Ze lopen al een aardig eindje. Ze wegen nu 1500 gram. Vandaag zijn ze naar de grote ren in de woonkamer verhuisd. Zie foto.
25-08-2010 2 weken
Vandaag al weer 2 weken oud. De meeste hebben het gewicht van 1000 gram bereikt en de andere zitten er dicht tegen aan. De oogjes zijn ook open en je kunt nu mooie blauwe oogjes zien. Uiteraard zal deze kleur nog veranderen.
20-08-2010 2 reutjes en 4 teefjes
Het gaat erg goed met Loreen en haar puppies. Loreen is een erg goed moedertje. Ze verzorgt ze erg goed. Alle puppies hebben inmiddels hun geboortegewicht verdubbeld.
14-08-2010 puppies
Afgelopen woensdag 11 augustus zijn de puppies van Loreen geboren. Het gaat erg goed met moeder en de 6 puppies.
08-07-2010 DRACHTIG
Vanmiddag met Loreen naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken. De dierenarts telde 5 puppies. Wij verwachten rond 14 augustus prachtige puppies te krijgen.
11-05-2010 Sitah 10 jaar
Vandaag is mijn eerste Drent, mijn lieve Sitah 10 jaar geworden. Er is geen trouwere hond. Altijd is ze bij mij. Ze zal mij altijd in de gaten houden en ze ligt altijd aan mijn voeten. Gelukkig is zij nog kerngezond en ik hoop dat dat nog vele jaren zo zal blijven.
25-04-2010 nieuw adres
Voor de hond heb ik een nieuw adres gevonden. Hij woont daar nu al 2 weken. Hij heeft zich ook daar weer goed aangepast en heeft het goed naar zijn zin. Ook de nieuwe eigenaren zijn tevreden over de hond. Ik wens de hond en de nieuwe eigenaren veel plezier met en van elkaar.
26-03-2010 adres gezocht
Er is een pup van Katie teruggekomen. Door priv? omstandigheden was het niet meer mogelijk goed voor de hond te zorgen. Het gaat om een reu van 4 jaar. Hij woont nu al een paar dagen bij mij en het is een hele mooie maar vooral lieve hond. Hij kan erg goed opschieten met mijn honden en ook met andere reuen is er geen probleem. Ik ben op zoek naar een goed adres voor hem. Als u belangstelling hebt of meer informatie wil neemt u dan aub contact op met mij.
22-03-2010 2 JAAR
Onze lieve Loreen. Onze knuffelhond. Onze drukke hond. Nergens bang voor, schrikt nergens van. Loreen, zo ontstuimig maar ook zo knuffelig. Onze geweldige hond is vandaag 2 jaar geworden.
01-01-2010 GELUKKIG NIEUWJAAR
Helaas zijn er honden bang voor vuurwerk. Gelukkig zijn er ook honden die er geen moeite mee hebben. Onze Loreen wilde om 12 uur vannacht naar buiten. Ze is in de tuin op het gras gaan zitten en ze heeft zitten genieten van al het moois in de lucht.
02-08-2009 GALDERWANDELING
UITNODIGING: ZONDAG 18 OKTOBER 2009 Voor alle Zilverbaaipuppies en voor alle vaders van de Zilverbaaipuppies. De familiedag met de wandeling rond de Galderse Meren staat gepland op zondag 18 oktober.
21-06-2009 clubmatch
Omdat ik van Loreen in de toekomst ook graag een nestje wil hebben zijn we afgelopen weekend naar een show geweest. Om half 8 vertrokken we naar Barneveld voor de clubmatch van de Drentsche Patrijsvereniging. In totaal waren er ongeveer 170 Drenten. In de catogorie “jeugdklasse” waar Loreen nog net in viel waren het er 14. Totdat we aan de beurt waren had Loreen keurig netjes in de bench liggen slapen. Loreen zou natuurliijk Loreen niet zijn als ze niet eerst gek doet. Dus toen we voor de keurmeester het rondje moesten lopen was ze zo enthousiast dat ze alleen maar aan het springen was zodat de keurmeester haar gangwerk niet kon beoordelen. Maar na drie rondjes ging het goed en de beoordeling was: U. We mochten door naar de volgende ronde waar ze in de middag nog een keer moest showen. Het was voor Loreen de eerste show en om dan tweede te worden en met een beker naar huis te keren is toch wel iets om trots op te zijn. Zie foto bij Loreen.
03-05-2009 jachttraining
Sinds een paar weken zijn we met de jacht training begonnen. Loreen is laaiend enthousiast. Eerst alles met de dummy geleerd. Ging prima. Nu zijn we met echt wild begonnen. Haar enthousiasme is nu nog groter. De eend zoeken in het bos vindt ze geweldig. Over het water zwemmen om de eend op te halen gaat ook goed. Ook het konijn wil ze graag gaan halen. Ze is zo fanatiek dat ze, als het haar lukt, al weg is voor dat ze het commando krijgt dus zullen wel haar nog geduld moeten bijbrengen. Het netjes terug brengen bij mij is nog wel een hele uitdaging. Ze wil het liever zelf houden dan aan mij geven. Hier zullen we dus nog wel op moeten trainen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit wel goed gaat komen.
21-03-2009 1 jaar
Loreen die morgen 1 jaar wordt. Die alle gele crocussen uit de tuin opeet, die alle struiken snoeit, die diepe kuilen graaft, die geen kleed in de bench heel laat, die onbesuisd door het leven gaat, die zich van geen gevaar bewust is, die enorm drukke Loreen, die zo rustig is als het om kleine hondjes of kindertjes gaat, die geweldige hond van ons, die heeft vanmorgen haar gehoorzaamheids diploma 2 gehaald. Zelfs de beker heeft ze mee genomen omdat ze de beste was! Wij zijn trots op haar.
03-03-2009 crocus
Voor ons dit voorjaar geen crocussen. Ieder bolletje dat zijn knopje durft te laten zien wordt meteen opgegeten door Loreen. Geldt helaas ook voor alle andere bloemetjes.
28-10-2008 zwemmen.
Ik ben Loreen zwemmen aan het leren. Het is handig als ze dat al kent als we in maart met de jachttrtaining willen gaan beginnen. Loreen staat met mijn vriendin aan de ene kant van het water en ik aan de andere kant. Zonder problemen zwemt ze dan naar mij. Zie foto onder "Loreen".
01-10-2008 half jaar
Inmiddels is Loreen 6 maanden. We hebben net de puppie-cursus afgerond en gaan beginnen met de gehoorzaamheidscursus. Ze luistert al vrij goed. Ze loopt graag in de tuin te scharrelen waar ze nog steeds diverse lekkere dingen vindt. Zoals kastanjes en bloemen. Iedere week staat er wel iets anders op het menu. Als ze los loopt in het bos is ze zo enthousiast dat iedere voorbijganger door haar besprongen wordt. Iets wat ze zeker nog moet afleren want niet iedereen is daar blij mee.
24-08-2008 5 maanden
Loreen is een allert hondje. Ze hoort alles, ziet alles en ruikt alles. Er ontgaat haar niks. Haar grootste hobby is kranten of de post verscheuren. Ze kan ook als een dolle door de tuin racen. In haar vaart trekt ze er alle bloemen mee af. Als ze uitgerend is gaat ze de struiken snoeien met haar kaken. Ook is ze een echte dief. Alles maar dan ook echt alles steelt ze van de aanrecht. Kaasschaaf, suikerpot of een lege beker. Alles belandt op de grond. Je gsm of een balpen, nergens ligt het veilig. Bezoek, bekend of onbekend, ze is zo enthousiast dat ze zo bij de mensen in de nek springt. Rustig een kopje thee op de bank drinken is ook een gevaarlijke onderneming. Zelfs als ze rustig ligt te slapen (ook dat komt voor!) kan ze in een mum van tijd in eens in je nek liggen. Ondanks dit alles is het een schat van een hond. Ze kan ontzettend lief zijn en heerlijk komen kroelen. Ook luistert ze al erg goed. Maar ik zal haar nog veel moet leren of eigenlijk af leren. Een pup in huis? Het is veel werk maar heerlijk om te doen. Ik geniet er volop van.
23-07-2008 4 maanden
Loreen is 4 maanden. Ze luistert goed maar heeft zo nu en dan ook haar "stoute" momenten. Het is op dit moment komisch om te zien hoe ze haar brokjes eet. Haar tanden zijn volop aan het wisselen waardoor het eten niet zo snel gaat als ze zou willen.
17-06-2008 jachthond
De vogels in de tuin zijn niet meer veilig. Loreen heeft de jacht op de vogels geopend.
10-06-2008 jacht
Na het proeven van allerlei bladeren en na het eten van slakken heeft Loreen nu de jacht geopend op de bijen en hommels in de tuin.
30-05-2008 delicatesse
Loreen heeft ontdekt dat de blaadjes van de planten in de tuin toch niet zo lekker zijn. De slakken uit de tuin smaken haar veel beter.
25-05-2008 het gaat goed
Alweer ruim 1 week woont Loreen bij ons. Meestal is ze ontzettend lief maar soms kan ze ook best wel ondeugend zijn. Ze voelt zich hier al aardig thuis. Sitah en Katie hebben haar nu ook helemaal geaccepteerd. Ze beginnen het zelfs wel leuk te vinden dat er af en toe een pup aan hun oren hangt.
19-05-2008 Loreen in Etten-Leur
Loreen is al 3 dagen bij ons en niet meer weg te denken. Sitah en Katie moet nog wel wat wennen want al dat gehap in je oren of je staart is niet altijd even leuk. Gelukkig gaan de nachten nu ook beter want de eerste nacht hebben we van een lang concert mogen genieten. Een foto van haar is te zien in het fotoboek.
12-05-2008 12 mei 2008 Loreen
Onze pup zal Loreen gaan heten. Wij gaan haar a.s. vrijdag 16 mei ophalen.
28-04-2008 Uitbreiding
Ongeveer half mei zal mijn hondenroedeltje uitgebreid worden. Er zal dan nog een Drentje bij ons komen wonen.